Сімейний відпочинок та його важливість.

Сімейний відпочинок та його важливість.

Блог Перегляди: 3389

Найперше соціальне оточення це сім’я, в ній дитина отримує моральні цінності, вміння, знання, навички спілкування і введення здорового способу життя.

Адже сім’я це перша педадогічна академія, і все що не було отримано в дитинстві згодом доповнюється важко.

І ці втрати в зрості особистості виходять з того, що спільна діяльність дітей і батьків була відсутня.

Вільний час це та частина часу, яка реалізується для відпочинку, фізичного і духовного розвитку людини. Нашим дозвіллям може бути поєднання з культурою (театр, музей, кіно, читання і т.д.), соціальна та політична активність, творча самодіяльність, розваги з дитиною, спілкування і т.д., але є і пасивний відпочинок (лінь), проведення вільного часу в пусту. Кожній людині потрібний вільний час.

Від культури батьків без сумнівів залежить спосіб сімейного дозвілля, того, як вони займають свій вільний час. Примітивне сімейне дозвілля безусловно відображається на дитині. З цього випливає важливий батьківський обов’язок – прививати в дітей звичку відпочивати з користю. У малому віці діти охоче цікавляться захопленнями батьків. Також сильно на дітей впливає те, яким чином батьки відпочивають в компанії друзів. Коли компанія батьків і друзів разом організовують дозвілля, то це безумовно впливає на поведінку дітей в компанії.

Що до організації вільного часу, батькам в першу чергу треба думати про те чим заповнити дозвілля. З користю проводити вільний час є можливість у кожного. Сімейний відпочинок в плані виховної функції надає тільки сприятливі можливості. Батькам припадає шанс більше зрозуміти дитину, почути та відчути чим вона живе. Дружба і довіра між батьками та дітьми безумовно зміцнюється. Коли сім’я проводить час креативно та неординарно, хороші спогади та враження забезпечені родині. Спогади з дитинства, які є щасливими відкладаються на все життя. Таким чином утворюються традиції які предаються з покоління в покоління формуючи певні цінності для сім’ї.

Спільний відпочинок дітей та батьків:

  1. Розумова діяльність: ігри, загадки, читання, пазли.
  2. Мистецька діяльність: малювання, музика, оформлення домівки перед святами.
  3. Спільна праця: догляд за рослинами, прибирання, піклування про тварин.
  4. Заняття спортом: басейн, зал, аквапарк, лижний спорт, футбол, єдиноборства.

  Часто інтереси дитини пізнаються під час ігор. Під час гри можна зрозуміти, як дитина добивається мети, як реагує на невдачі та як справляється з труднощами. Головне при участі в іграх з дітьми потрібно підтримувати їх оригінальність та хвалити.

Туризм для сім’ї є чудовим засобом зміцнення відносин і не тільки. Це знайомство дитини з природою, уміння взаємодіяти та доглядати за нею. Досягання спільної мети разом з батьками, дуже важливе для дитини, в такі моменти дитина стає відповідальніша, організованіша, впевненіша в собі. Коли ви відпочиваєте разом ви стаєте кращим другом для вашої дитини. Навіть сама проста прогулянка в парку, похід в кіно або в музей, просто потриматись за руки.

Друк